Tardoskeddi séták 3.

A PRO TURDESQUED polgári társulás szeretettel várja az érdeklődőket, a harmadik Tardoskeddi sétára, amely június 15-én, szombaton lesz, 17,00 órai kezdettel.
Ezen a sétán befejezzük a régi vízelvezető árkok és tavak rendszerének megtekintését, megnézünk egy "kutyaszorítót" és ha belefér a programba, akkor három helyi múzeumba is benézünk.
Az indulás most is a Faluház elől lesz, mindenkit szeretettel várunk.

Ez lesz az utolsó „gyalogos” séta. A továbbiakban, tekintettel a falu és a kataszter nagy kiterjedésére, kerékpárral fogunk „sétálni”.

Aktivitásunk célja, hogy megismertessük falunk lakosaival, elsősorban a fiatalokkal és az ide költözött lakosokkal községünk történelmét, földrajzát, gazdag és különleges állat- és növényvilágát, népszokásait és még számtalan egyéb érdekességet.

A túravezető által elmondott ismereteken túl írásos összefoglalót, térképeket, foto-dokumentációt is készítettünk a részvevőknek. Ezek az anyagok megtekinthetők és letölthetők a PRO TURDESQUED polgári társulás honlapjáról. Aki az első és a második séta alkalmával kapott térképet és a térképhez tartozó leírást, a könnyebb kommunikáció végett kérjük, hozza ezt magával. Az új „sétálók” természetesen szintén kapnak ilyen segédanyagot.

 


 

Občianske združenie PRO TURDESQUED oznamuje obyvateľom obce, že sobotu, 15.6.2019 uskutoční trtie „Potulky po Tvrdošovciach“. Cieľom tohto podujatia je oboznámiť obyvateľov našej obce, hlavne mladých a nových občanov, ktorí sa prisťahovali do našej obce s jej históriou, prírodnými danosťami, tradíciami a vývojovými etapami. Vysvetlenia a informáciu počas sprievodu budú teraz len v maďarskom jazyku.
Zraz je o 17,00 hod. pred Obecným domom.



Fényképek

Tóth Ferenc

Szabó Vince

Szarka Gyula

Illusztrációs képek:

Kaitlyn Baker (Unsplash)
Marie Bellando-Mitjans (Unsplash)
Aaron Burden (Unsplash)
Álvaro Serrano (Unsplash)

© 2019 PRO TURDESQUED

 

Web:
webfinity.sk

 

Adatvédelmi nyilatkozat

Webhelyünkön HTTP-sütiket használunk.
Ha szeretne róluk többet megtudni vagy szeretné elolvasni adatvédelmi irányelveinket, kattintson ide.


Elfogadom